بسمه تعالی
حضرت آیت الله دیباجی اصفهانی
سلام علیکم
من غذایی را که نمیدانستم با شراب طبخ شده است (که مقدار آن ناچیز بوده و بعد از پخت تبخیر شده است) خوردم و بعد از فهمیدن سریع دست کشیدم بفرمائید حکمش چیست ؟
پاسخ معظم له
بسم الله الرحمن الرحیم
بعد التحیه والسلام
عن ابی عبدالله سلام الله علیه «َ إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ جَعَلَ لِلشَّرِّ أَقْفَالًا وَ جَعَلَ مَفَاتِیحَ تِلْکَ الْأَقْفَالِ الشَّرَابَ وَ أَشَرُّ مِنَ الشَّرَابِ الْکَذِب» [۱] علامه مجلسی رحمه الله علیه از امام صادق سلام الله علیه این روایت را نقل کرده که فرموده خداوند متعال برای بدی ها قفل هایی قرار داده و کلیدهای این قفل ها شراب است و دروغ گفتن از شراب بدتر است .
تبخیر درباره آب انگور است که اگر بجوش بیاید و «دو سوم» آن بخار شود آن «یک سوم» پاک و حلال است؛ اما اگر غذائی با شراب پخته شود مسئله تبخیر مطرح نمیشود و نجس است و اگر نمیدانسته و از آن غذا استفاده نموده باید لب و دهان خود را تطهیر کند و اگر میدانسته و عمداً از آن غذا استفاده نموده گناهی بزرگ مرتکب شده و باید توبه کند. والله العالم
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
سید محمد تقی دیباجی اصفهانی
[۱] بحارالانوار ج ۷۶ ص ۱۳۹ –
بازدیدها: ۲