اللَّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الحُجَةِ بنِ الحَسَن صَلَواتُکَ علَیهِ و عَلی آبائِهِ فِی هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِی کُلِّ سَاعَةٍ وَلِیّاً وَ حَافِظاً وَ قَائِداً وَ نَاصِراً وَ دَلِیلًا وَ عَیْناً حَتَّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَ تُمَتعَهُ فِیهَا طَوِیلا
خانه » استفتائات » استفتائات اعتقادی

استفتائات اعتقادی

ذکر لعن زیارت عاشورا در قنوت

بسمه تعالی حضرت آیت الله دیباجی اصفهانی سلام علیکم با آرزوی قبولی طاعات شما آیا میشود در قنوت نماز واجب این فراض زیارت عاشورا با خواند: اللهم لعن اول ظالم ظلم حق محمد و آل محمد و آخر تابع …. تا …. اللهم لعنهم جمیعا ؟ با تشکر   پاسخ معظم له بسم الله الرحمن الرحیم بعد التحیه والسلام در ... ادامه مطلب »

معنای عهد در توقیع حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه الشریف به شیخ مفید

ممکن است مراد از عهد، پیمان توحید باشد که خداوند به مقتضای فطرت -در عالم ذر- از انسان ها گرفته ( ...أَلَسْتُ بِرَبِّكُمْ ۖ قَالُوا بَلَى [2]...) آیا من پروردگار شما نیستم؟ انسان ها با توجه به فقر ذاتی و وابستگی وجودشان به حضرت حق گفتند: آری، یعنی اگر شیعیان از مظاهر دنیوی فاصله بگیرند و همواره با حق و حقیقت باشند و در جاده مستقیم توحید قدم بردارند، ممکن است ما را ببینند و با ما ملاقات داشته باشند؛ و ممکن است مراد از عهد .... ادامه مطلب »

آخر الزمان در روایات به چه دوره زمانی اطلاق میشود؟

به نظر حضرتعالی دوره آخرالزمان که در روایات آمده برای قبل از ظهور است یا بعد از ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف ؟ پاسخ معظم‌له بسمه تعالی بعد التحیة و السلام ظاهراً مراد قبل از ظهور امام زمان سلام الله علیه میباشد؛ علامه مجلسی در جلد ۵۲ بحار برخی از علائم آخرالزمان را نقل می کند، سپس این روایت را می آورد که امام صادق سلام الله علیها فرمود: «إِذَا كَانَ ذَلِكَ فَكُونُوا أَحْلَاسَ بُيُوتِكُمْ  حَتی یَظْهَر الطاهِربن المُطَهَّر ذُوْ الغَیْبَه» در چنین زمانی ادامه مطلب »

مقام امامت انبیاء

آیا غیر ازحضرت ابراهیم علیه السلام و پیامبر  خاتم صلی الله علیه واله دیگر پیامبران هم به رتبه امامت رسیدند یانه؟ پاسخ معظم‌له بسمه تعالی قال الله الحکیم: « ..... قَالَ إِنِّي جَاعِلُكَ لِلنَّاسِ إِمَامًا [1]» بعد التحیة و السلام کلمه امام بر وزن عِماد، إِزار و رِداء- از ماده أمّ یؤمّ به معنی قصد گرفته شده - یعنی کسی که مقصود مردم و قدوه و هادی باشد و مردم را به سعادت ابدی برساند- ایصال الی المطلوب داشته باشد، و احکام الهیه را در جامعه اجراء کند، نه فقط موعظه و انذار و بشارت داشته باشد، بلکه در مقام عمل- از مفاسد جلوگیری کند و مردم را به سعادت برساند. از آیه شریفه استفاده می شود که خداوند منّان..... ادامه مطلب »